Herinrichting Plaza del Ayuntamiento Valencia: zo wordt het

Re-Natura Plaza del Ayuntamiento Valencia

In 2020 werd Plaza del Ayuntamiento, het gemeentehuisplein van Valencia, al deels vernieuwd en autoluw gemaakt, maar er zijn nog grootsere plannen: ontwerp Re-Natura.

Re-Natura is het winnende ontwerp in de ontwerpwedstrijd die de gemeenteraad van Valencia had uitgeschreven. Belangrijkste elementen in het ontwerp zijn meer bomen en beplanting en een grotere focus op de reeds aanwezige fontein op het plein. Ook zal er een nieuw waterelement worden geplaatst in de vorm van waterstralen uit de grond. Er blijft voldoende vrije ruimte voor evenementen, zodat bijv. de grootste Falla van nog steeds op het plein kan staan. De typerende bloemenkiosks blijven gelukkig ook aanwezig.

Een videoimpressie van het ontwerp:

De herinrichting zou over ca. 6 maanden gereed moeten zijn. Het zorgt voor meer eenheid in de stad tussen het vernieuwde Plaza de la Reina, het vernieuwde Plaza del Mercado en Plaza del Ayuntamiento. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Foto’s: Re-Natura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »