Heropening Parque Gulliver, de grootste speeltuin van Valencia

Parque Gulliver Valencia

In het grote park Jardín del Turia is genoeg vertier voor iedereen. Oók voor de kids, want niet ver van de Stad van de Kunsten en Wetenschap vind je Parque Gulliver, de grootste speeltuin van Valencia. En na twee jaar met de pandemie en een flinke verbouwing gaat deze op vrijdag 28 oktober 2022 ein-de-lijk weer open!

Parque Gulliver is een cirkelvormige speelplaats geïnspireerd op het beroemde boek Gulliver’s Travels. De speelplaats, bestaande uit een reusachtige Gulliver die “vastgebonden” is op de grond, opende voor het eerst in december 1990.

Gulliver is van verschillende kanten te beklimmen en heeft meerdere glijbanen om er weer vanaf te glijden. Al met al is hij zo’n 70 meter lang en op sommige plekken ruim 8 meter hoog! Daar zijn de kids nog niet zo 1, 2, 3 op uitgespeeld. 😉

Toegang tot het Gulliver speelpark is gratis. Er is een kleine kiosk bij waar je wat drinken en snacks kunt kopen. Je vindt het speelpark tussen de bruggen Puente del Reino en Puente del Ángel Custodio, zie Google Maps:

Tijdens de verbouwing zijn onder andere de toegang aangepakt en is Gulliver voorzien van een nieuwe lik verf. De heropening op 6 november zal gepaard gaan met allerlei leuke activiteiten voor de kids, van 10:00-18:00 uur.

Voor de verbouwing was het park dagelijks geopend van 10:00-20:00u (in de zomer wat langer). De verwachting is dat deze tijden na de heropening hetzelfde zijn.

Foto: Flickr Ajuntamient de València

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate