Plaza de la Reina is vernieuwd (en zo ziet het er nu uit)

Plaza de la Reina - Foto door Victor Gutiérrez

Na 15 maanden verbouwen is dan eindelijk zo ver: het nieuwe Plaza de la Reina is klaar! Eind juli werd het vernieuwde plein geopend voor publiek.

Foto in de header: Víctor Gutiérrez.

Plaza de la Reina is het plein aan de voet van de kathedraal van Valencia en de bijbehorende klokkentoren El Miguelete (ook wel El Micalet) genoemd. Voorheen was er weinig ruimte voor voetgangers en zag je vooral auto's de parkeergarage onder het plein induiken of hop-on-hop-off bussen hun stops maken. Na ruim 15 maanden verbouwen is daar flink verandering in gekomen: de focus ligt nu vooral op de voetganger. Bekijk de verbouwing in vogelvlucht in deze timelapse:

Het nieuwe plein is voorzien van nieuwe bankjes, bomen en struiken, twee waterpartijen, speeltoestellen voor kinderen, openbare toiletten en voldoende parkeerplekken voor fietsen. Eén van de grootste verrassingen op het plein is misschien wel de vernevelingsinstallatie die verkoeling biedt tijdens hete dagen. Heerlijk om onderdoor te lopen!

Hoewel de aandacht er niet meer zo op gevestigd is, bevindt zich onder Plaza de la Reina nog steeds een grote parkeergarage. Die is uiteraard wel gemoderniseerd. Zo zijn de in- en uitrit vernieuwd en is er ruimte voor deel- en huurauto's. Ook aan elektrische auto's en zelfs elektrische fietsen is gedacht met speciale oplaadpunten.

Rondom het plein vind je de vertrouwde terrassen van o.a. Cappuccino, 100 Montaditos en diverse barretjes, maar ook zitten er winkeltjes zoals de Ale-Hop, chocolatier Valor en één van de oudste Horchateria's van Valencia. Vanaf Plaza de la Reina loop je links langs de kathedraal zo naar Plaza de la Virgin.

Wat ook echt de moeite waard is, is een klim op El Miguelette, de klokkentoren van de kathedraal. Vanaf daar heb je prachtig over de stad. Wees wel bedacht op een smalle trap met véél treden… 😉 Binnenkort een apart artikel hierover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate