Marathon van Valencia 2022 op 4 december

Marathon Valencia 2022

Na de Halve Marhaton van Valencia in oktober is het zondag 4 december tijd voor de 42e editie van hele Marathon van Valencia 2022: “Trinidad Alfonso”.

De 30.000 startbewijzen waren al zes maanden geleden uitverkocht, omdat het één van de mooiste marathons van Spanje is. Het klimaat in deze tijd van het jaar is goed voor een marathon en de start- en finish bij de is spectaculair.

Naast de “gewone” marathonrenner doet ook de elite uit de marathonwereld mee. Bij de heren zijn dat met tijden onder de 2:05 uur de regerend wereldkampioen Tamirat Tola en zijn Etiopische landgenoten Getaneh Molla en Dawit Wolde, maar ook de Keniaan Jonathan Korir. Bij de dames zijn alle ogen gericht op de Etiopische Letesenbet Gidey, die als debutant mikt op een tijd van 2:17:23u, wat tevens een record zal zijn voor een debutant. Andere bekende namen bij de dames zijn de Etiopische dames Sutume Kebede en Etagegne Woldu. De volledige line-up van Elite runners vind je hier.

Route Marathon van Valencia 2022

De marathon start en finisht bij de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. De race loopt door de haven, door de wijken rondom de universiteit Politècnica de València, om het stadscentrum van Valencia en via het westen van de stad weer terug. Hier en daar kun je dus wat wegafsluitingen tegenkomen. Ook zal het in een deel van het Turia Park erg druk/afgesloten zijn. De volledige route van de Marathon van Valencia vind je hieronder of als PDF hier.

Route Valencia Marathon 2022

Terugblik 2022

Benieuwd naar hoe de race er vorig jaar uitzag? Bekijk deze video:

Ga jij de race als toeschouwer volgen? Of heb je misschien wel een plekje kunnen bemachtigen als deelnemer? Laat het me weten!

Kijk voor meer informatie op de officiële website van de marathon van Valencia.

Headerfoto: Valenciaciudaddelrunning.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate