Kerstmarkten Valencia

Valencia raakt al volop in de kerstsferen! Vanaf de start van de adventsperiode tot aan Driekoningen is de stad mooi versierd. Wil je de ultieme kerstsfeer in Valencia proeven? Bezoek dan in de periode van 26 november 2021 t/m 9 januari 2022 één van de prachtige kerstmarkten in Valencia (Mercado de Navidad).

Benieuwd naar de kerstmarkten in 2022? Lees dit artikel over Kerst in Valencia 2022!

Feria de Artesanía op Plaza del Ayuntamiento

Op Plaza del Ayuntamiento is een kerstmarkt met ambachtelijke producten en kun je schaatsen op de kunstijsbaan. Van 26 november t/m 9 januari dagelijks geopend van 10:30-14:00u en van 16:30-21:00u (behalve op 31 december, dan alleen 's ochtends). Op 5 januari kun je de markt tot middernacht bezoeken.

Mercado de Colón kerstmarkten

De kerstmarkt in Mercado de Colón staat in het teken van handwerk en lokale gastronomie. Je vind er keramiek, sieraden, houten speelgoed, lederwaren, etc. De markt is van 13 december 2021 t/m 5 januari 2022 geopend.

Ook vind je hier Mercado de Belenistas, dé plek waar je onderdelen voor je kerststal kunt kopen. Personages, accessoires, allemaal gemaakt door de kerststalvereniging van de Valenciaanse gemeenschap.

Adres Mercado de Colón: Carrer de Jorge Juan 19, Valencia (Google Maps).

Kerstmarkt bij Ciudad de las Artes y las Ciencias

Bij de Stad voor de Kunsten en Wetenschappen is een klassieke kerstmarkt te vinden waar je bijzondere cadeaus kunt kopen, maar ook kunt genieten van lekker eten bij de diverse foodtrucks. Ook zijn tentoonstellingen van traditionele ambachten, zoals een gitaarbouwer, glasblazer, pottenbakker, timmerman en een beeldhouwer.

Adres Ciudad de las Artes y las Ciencias: Av. del Professor López Piñero, 7, Valencia (Google Maps).

Kerstmarkt bij Mercado de Tapinería

Op dit verstopte pleintje in het oude centrum van Valencia is van 22 december t/m 5 januari een kerstmarkt.

Adres Mercado de Tapinería: Calle de la Tapinería 15, Valencia (Google Maps).

Jul Konstruktion-markt 

Ben je into Scandinavische Estethiek? Van 16 december t/m 5 januari vind je stukken van kunstenaars en modeontwerpers, accessoires en decoratie op de Jul Konstruktion-markt.

Adres: Cirilo Amorós, 77 (Google Maps).

Mercado de Reyes in Mercado del Cabanyal

In Spanje sluiten ze de kerstperiode af met het groots vieren van Driekoningen. Om nog wat last-minute cadeaus te scoren, kun je van 3 t/m 5 januari naar Mercado del Cabanyal voor Mercado de Reyes. De markt is op 3 en 4 januari geopend van 9:00-22:00u en op 5 januari van 9:00-17:00u.

Adres Mercado del Cabanyal: Carrer de Martí Grajales, 4, Valencia (Google Maps).

Ik hoor graag wat jouw favoriete kerstmarkten in Valencia zijn!

Foto: Sento

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate