Doce Gin Club, de enige echte Gin bar in Valencia

Houd je van een goede Gin Tonic? Dan mag je Doce Gin Club in Valencia niet overslaan! Het is de enige échte Gin bar in Valencia met meer dan 620(!) verschillende soorten Gin. Keuzestress-alert!

Doce betekent twaalf in het Spaans. Doce Gin Club is in 2009 begonnen met een assortiment van 112 soorten Gin. Wanneer ze het assortiment uitbreidden, probeerden ze altijd weer op een aantal uit te komen dat eindigt op 12. In 2014 hadden ze al 412 soorten en in 2015 kwamen ze zelfs in het Guiness Book of Records als bar met de meeste soorten gin ter wereld! Toen wij er waren – alweer een tijd geleden – zagen we dat de nummering op de planken eindigde bij 612. Op de website staat dat ze nu meer dan 620 soorten hebben.

Zelf was ik nooit zo’n liefhebber van Gin. De nasmaak was me te bitter. In een bar als Doce Gin Club wilde ik het natuurlijk wel proberen en heb ik advies gevraagd aan de Gin-expert voor een wat minder bittere variant. Hij kwam met G’vine Gin, gemixt met de Tonic 1724. Als garnering zaten er twee schijfjes groene appel in. Ik nam een slokje met een kleine angst voor bitterheid, maar nee! De G’vine Gin was goedgekeurd en staat nu nog op mijn favorietenlijstje.

Inmiddels is Doce Gin Club niet meer de Gin bar met de meeste soorten Gin ter wereld, maar behoort Doce Gin Club Valencia wel tot de beste Gin bars ter wereld. De bar heeft overigens niet alleen heel veel soorten Gin. Ook staan er ongeveer 150 soorten Whisky, 150 soorten Rum, 120 soorten Wodka en 100 soorten wijn op kaart. 

Doce Gin Club in L’Eixample Valencia

Je vindt Doce Gin Club in de wijk L’Eixample, net iets buiten het oude centrum. Vanaf het treinstation loop je er, door de wijk Russafa, in ca. 20min naartoe. De straat waarin Doce zich bevindt, zit trouwens vol met goede restaurants. Loop je vanaf Doce Gin Club nog 5min richting de Stad van de Kunst en Wetenschap, dan kom je aan linkerhand bijvoorbeeld langs het restaurant Gordon 10 waar je een heerlijke Agnus steak kunt eten.

Adres Doce Gin Club: Carrer de l’Almirall Cadarso 12, Valencia

Bron headerfoto: Facebook Doce Gin Club

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.