Beste Paella in Valencia

Best paella in Valencia

Zeg je Valencia, dan zeg je . Dit typisch Spaanse gerecht vindt namelijk zijn oorsprong in de regio Valencia. Maar wáár moet je zijn om de beste paella in Valencia te eten? In dit artikel licht ik één van mijn favorieten uit: La Pepica aan het !

Valencia, de paella-regio

Dat paella zijn oorsprong vindt in Valencia, komt door de vele rijstvelden net buiten de stad. In natuurgebied Albufera, ten zuiden van de stad, wordt ongeveer een derde van alle Spaanse paellarijst geproduceerd! Het is dan ook één van de grootste rijstgebieden van Spanje. Albufera en de dorpen die in het natuurgebied liggen (El Saler en El Palmar), zijn écht een bezoekje waard! Daar zal ik snel meer over schrijven!

Albufera - El Saler

Paella eten in Valencia

Terug naar de beste paella in Valencia. Er zijn honderden restaurants waar je paella kunt eten. Vaak wordt je zelfs al “opgewacht” met een pan reeds bereidde paella bij de ingang van het restaurant. Tip: loop die restaurants maar voorbij. ? Paella is het lekkerst als deze vers bereid is, en dat duurt zeker een uur. Zo'n kant en klare pan staat er dus al even..

Beste paella in Valencia: La Pepica

Waar je dan wél goede paella vindt in Valencia? Onze favoriet is La Pepica, een restaurant aan het strand. Dit restaurant heeft al een historie van zo'n 120 jaar en ondanks dat je deze tip in veel reisgidsen leest, komen er veel echte Spanjaarden.

Beste paella in Valencia

Misschien schrikt het ietwat kille interieur de toeristen af… ? Denk: felle TL-lampen aan het plafond en veel tafels in een grote, open ruimte… Aan de muren vind je allemaal oude foto's uit de lange historie van het restaurant en de obers – de meesten al mannen op leeftijd – rennen zich de benen uit het lijf om iedereen het hof te maken. Als je door het kille interieur kunt kijken, kun je hier écht heel lekker eten. En als het mooi weer is, zit je waarschijnlijk toch niet binnen, maar heerlijk buiten op het terras met op zee!

Beste paella in Valencia

De beste paella is natuurlijk Paella Valenciana, de klassieker van Valencia. Gemaakt met rijst, bonen, kip (pollo) en konijn (conejo). Ja, konijn. Maar…! Verwacht geen taai, wild konijn zoals we dat in Nederland hebben in het wildseizoen. Het is mals vlees en smaakt heel erg goed. Zeker proberen!

Beste paella in Valencia

Reserveren bij La Pepica

Reserveren is bij La Pepica geen overbodige luxe, vooral als je op zondag gaat. Dat is de dag dat de Spanjaarden de stad ontsnappen en lekker naar het strand gaan om daar paella te eten. Reserveren kan via de website, die ook in het Engels beschikbaar is.

Als je vergeten bent om te reserveren, dan kun je natuurlijk alsnog naar La Pepica toe, maar dan heb je de kans dat er buiten een rij staan. Desondanks, het is het wachten waard.

Het beste tijdstip om paella te eten, is tussen 13:00-14:00 uur. Als je daar rond Nederlandse lunchtijd aankomt, zijn ze óf nog niet open, of ben je de enige. ? Veel later is ook niet handig, want ze sluiten tussen 15:30u en 20:30u.

Beste paella in Valencia

Tip: menu del día

Op de menukaart in Spanje vind je vaak een Menu del día, ofwel: een dagmenu. Je krijgt dan drie gangen, vaak inclusief een paella, en wat drinken voor een mooie prijs. Bij La Pepica hebben ze ook zo'n menu en die is zeker het proberen waard.

Adres La Pepica

Je vindt La Pepica dus aan het strand, dichtbij de haven. Klik op onderstaande afbeelding voor een routebeschrijving in Google Maps.

Beste paella in Valencia

Laat je het weten in de reacties hieronder als je bij La Pepica gegeten hebt? Rest mij nog één ding: buen provecho!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate