De lekkerste Pinchos in Valencia

Sagardi Valencia

zijn kleine hapjes die vaak op een sneetje brood geserveerd worden. Oorspronkelijk komen deze hapjes uit Noord Spanje (daar geschreven als Pintxos), maar ook in Valencia heb je een aantal plekken waar je deze goed kunt eten. Onze favoriet: SAGARDI!

De naam Pincho verwijst naar het prikkertje dat vaak in het broodje geprikt is. Het idee is dat je deze bewaart op je bord, zodat je aan het eind kunt afrekenen naar hoeveel je hebt gegeten. Ook zijn er Pinchos die in een klein bakje/schaaltje geserveerd worden. Daarbij telt dat bakje of schaaltje mee in de afrekening.

Het restaurant

Terug naar SAGARDI: dit is onze favoriete plek voor Pinchos in Valencia. Het restaurant bestaat uit twee delen: beneden de Pinchos-bar en boven een a la carte restaurant. Veel mensen beginnen beneden met Pinchos als aperatief en schuiven dan door naar boven. Wij zijn nu meerdere keren bij SAGARDI geweest, maar eigenlijk altijd in de Pinchos-bar blijven hangen. Het restaurantgedeelte staat dus nog op onze eigen wishlist! ? In deze blog de focus op de Pinchos-bar.

SAGARDI is beneden heel sfeervol ingericht met bartafeltjes, oude wijnvaten en een hele lange bar waarop je alle soorten Pinchos vindt. Je kunt er zelf met je bord langs lopen of wachten op de warme Pinchos die door de bediening rondgebracht worden. Het zit er 's avonds vol met zowel locals als toeristen.

Je kunt niet reserveren om beneden te eten (voor boven wel, via hun website). Het voordeel is dat mensen hier niet uren tafelen, dus er komt nog wel eens een plekje vrij. Er staan wel wat tafeltjes buiten, maar echt een groot terras is er niet. Ook staan de tafeltjes pal aan de straat waar veel verkeer langsrijdt.

De Pinchos

De Pinchos zelf zien er altijd heel mooi uit. Een sneetje brood royaal belegd met een krabsalade, Spaanse tortilla, ham, kaas, noem maar op. Als warme Pinchos serveren ze bijvoorbeeld bakjes met gebakken champignons in knoflook, sneetjes brood met een chorizo-worstje erop en verschillende soorten kroketjes.

Wij vinden het lekker om hier – op de dagen dat we niet uitgebreid lunchen met bijv. een of menu del día – rond een uurtje of 15-16u even wat te snacken. Zo kunnen we het tot later op de avond vol te houden voor een lekker uitgebreid diner. ?

SAGARDI is in het oude centrum gevestigd aan Calle de Sant Vincent Màrtir 6 (Google Maps), de straat tussen Plaza del Ayuntamiento en Plaza de la Reina. Ze zijn dagelijks geopend van 12:00-00:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur.

Meer Pinchos proberen? Een stukje terug richting het gemeentehuisplein vind je aan de andere kant van de weg Orio, het kleine broertje van SAGARDI. De inrichting is daar wat moderner, maar het principe werkt verder hetzelfde. Voordeel van Orio: ze hebben buiten iets meer tafeltjes (die niet aan de drukke straat staan) voor als je buiten wil zitten.

Pinchos in eigen land: SAGARDI nu ook in Amsterdam!

Door de coronacrisis en het feit dat Spanje nu (status 30 augustus 2020) weer het reisadvies code oranje heeft, kan het zijn dat je dit leest, maar het nog niet kunt proberen. Maar niet getreurd! Als je écht niet kunt wachten kun je nu ook naar SAGARDI in Amsterdam! In juni 2020 heeft de restaurantketen haar elfde restaurant wereldwijd en eerste restaurant in Nederland geopend aan de Spuistraat 304 (Google Maps). Ook hier is het restaurant opgedeeld in twee delen: het Pinchos-gedeelte voorin en het restaurantgedeelde achterin. Wij zijn er zelf nog niet geweest, maar erg benieuwd naar jouw bevindingen als je ons voor bent! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate