New player in town: Restaurant Gran Mercat Valencia

Gran Mercat Valencia

Het oude centrum van Valencia is een nieuw tapasrestaurant rijker! Gisteravond was de officiële opening van restaurant Gran Mercat, op steenworp afstand van Mercado Central.

Gran Mercat Valencia is een tapasbar aan het vernieuwde Plaza Mercado in Valencia. Met een terras aan dit nu autoluwe (alleen bestemmingsverkeer/taxi's) plein is het een heerlijk plekje om te vertoeven.

Gran Mercat Valencia

Op de kaart vind je een mooie diversiteit aan tapas die er – volgens de foto's op hun Instagram – heel goed uitzien. Wat denk je bijvoorbeeld van deze gegrilde coquilles?

Of deze gesauteerde rode garnalen met knoflook? 🤤

Naast tapas hebben ze ook een aantal 's, vleesgerechten en natuurlijk toetjes. En handig, de kaart is er naast in het Spaans ook in het Engels en Italiaans.

Afgelopen weekend was ik in Valencia en voor ontbijt settelden we ons toevallig op het terras van Gran Mercat. Ik wist wel dat er een nieuwe eigenaar op zat (tijdens ons bezoek aan Valencia in december 2021 was het restaurant nog gesloten), maar dat het nog zó nieuw was en de officiële opening voor de deur stond, wist ik niet! Thuis zag ik de berichten over de opening op Instagram.

Zelf heb ik er dus nog geen tapas gegeten, maar het ontbijtje beloofde al veel goeds (goede toast met tomaat en ham) en de tapas die ik op Instagram voorbij zag komen, zag er zo lekker uit, dat ik er nu wel iets over móest schrijven! De volgende keer dat we gaan, gaan we hier zéker nog eens naartoe, voor de tapas. Mocht jij gaan, laat je me dan weten hoe het was?

Adres Gran Mercat Valencia: Av. de María Cristina 12, Valencia
Website: Granmercatvalencia.com

Foto's: Gran Mercat Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate