Horchata bij één van de oudste horchatería’s in Valencia

Horchatería de Santa Catalina is één van de oudste horchatería’s in Valencia. Daar drink je het kenmerkende drankje voor de regio Valencia: Horchata. Of je geniet er van andere typisch Valenciaanse lekkernijen.

Wat is Horchata?

Horchata, orxata in het Valenciaans, is typisch Valenciaans drankje dat gemaakt wordt van chufas. Dat zijn een soort noten, aardamandelen om precies te zijn. Ze worden ook wel eens Valenciaanse tijgernoten genoemd.

De structuur van het drankje is door de mix van deze noten, water en suiker wat melkachtig. De zoetige smaak doet een beetje denken aan die van hazelnoten en amandelen.

Horchatería de Santa Catalina

Zoals gezegd is Horchatería de Santa Catalina in Valencia één van de oudste plekken waar je Horchata kunt drinken. De historie gaat zeker al 100 jaar terug en dat is aan de karakteristieke gevel van het pandje ook te zien. Ook het interieur is nog heel traditioneel.

Naast dat je hier – natuurlijk – Horchata kunt drinken, zijn hier ook andere typisch Spaanse/Valenciaanse lekkernijen te verkrijgen. Denk aan Churros, Fartons, Buñuelos, Turrón en ijsjes. Ik denk dat iedereen Churros wel kent, heerlijk met warme chocoladesaus. Fartons zijn een soort langwerpige brioche-broodjes geglazuurd met suiker. Buñuelos zijn een soort gefrituurde deegbeignets. Turrón is een soort nougat dat bestaat uit onder andere honing, suiker, eiwit en amandelen. Het is dus wel voornamelijk een plek voor zoetekauwen! ?

Locatie en openingstijden

Horchatería de Santa Catalina zit in Ciutat Vella vlakbij de kathedraal en Plaza Redonda, aan Plaza Santa Catalina 6 (Google Maps). Ze zijn alle dagen geopend van 08:15 – 21:30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Horchatería de Santa Catalina.


Bronvermelding foto’s:
Smoothierecetas.com
Flickr.com
Flickr.com
Flickr
Flickr
Travelmag.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »