https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-15612115-7

Over Valencia

In de voorbereiding op jouw stedentrip of vakantie naar Valencia vertel ik je graag wat ins en outs over deze bijzondere stad. Zo kun je goed voorbereid op pad. Op zoek naar concrete tips? Kijk dan bij de categorieën doen, eten & drinken en slapen of de pagina’s met praktische informatie.


Valencia: een stad, provincie én autonome regio

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Alleen Madrid en Barcelona zijn groter. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie én van de autonome regio die in het Spaans “Comunidad Valenciana” wordt genoemd. Onder deze autonome regio vallen ook Castellón en Alicante.

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Alleen Madrid en Barcelona zijn groter. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie én van de autonome regio die in het Spaans “Comunidad Valenciana” wordt genoemd. Onder deze autonome regio vallen ook Castellón en Alicante.

Er wonen ruim 800.000 inwoners in de stad Valencia en er wordt zowel Castiliaans (het “normale” Spaans) als Valenciaans (een dialect/variant van het Catalaans) gesproken.

Gemiddeld kent de regio Valencia zo’n 300 dagen zon per jaar. Dat in combinatie met de drie grote zandstranden (La Malvarrosa, Las Arenas en Patacona) maakt dat het heerlijk vertoeven is in Valencia. Oók in de winter! Door het Mediterrane klimaat liggen de temperaturen in de wintermaanden tussen de 8 en 18 graden. In de zomer is het in Valencia gemiddeld 20-30 graden, maar uitschieters naar boven zijn geen uitzondering meer. Meer over het klimaat lees je hier.

Een stad vol verrassingen

Door de combinatie van het historische centrum, de moderne gebouwen van de wetenschap (City of Arts en Sciences, of in het spaans: “Ciudad de las Artes y las Ciencias”), het Turia park (de drooggelegde rivier) en het strand is Valencia écht mijn favoriete stad. Een stad vol verrassingen!

Wijken in Valencia

De stad Valencia is verdeeld in 19 districten, met daaronder weer veel verschillende wijken. Deze worden nog wel eens door elkaar gehaald, dus zet ik alles even voor je op een rijtje. Ik heb ook al een bericht geschreven over in welke wijken van Valencia wij zelf het liefste verblijven.

Benieuwd wat er in een bepaalde wijk te doen is? Als ik er suggesties voor heb gedeeld op deze website, kun je op één van de linkjes in de tabel onder de afbeelding klikken of via de zoekmachine op de naam van de wijk zoeken!

De 19 districten van Valencia.
DistrictWijken
1. Ciutat VellaLa Seu
El Carme
El Pilar
El Mercat
Sant Francesc
2. L’EixampleRuzafa
El Pla del Remei
Gran Via
3. ExtramursEl Botànic
La Roqueta
La PetxinaArrancapins
4. CampanarCampanar
Les Tendetes
El Calvari
Sant Pau
5. La SaïdaMarxalenes
Morvedre
Trinitat
Tormos
Sant Antoni
6. El Pla del RealExposició
Mestalla
Jaume Roig
Ciutat Universitària
7. L’ OliveretaNou Moles
Soternes
Tres Forques
La Fuensanta
La Llum
8. PatraixPatraix
Sant Isidre
Vara de Quart
Safranar
Favara
9. JesúsLa Raiosa
L’Hort de Senabre
La Creu Coberta
San Marcelino
Camí Real
10. Quatro CarreresMonteolivete
En Corts
Malilla
Fuente de San Luis
Na Rovella
La Punta
Ciudad de las Artes y las Ciencias
11. Poblats MarítimsEl Grao
Cabañal-Cañamelar
Malvarossa
Beteró
Nazaret
12. Camins al GrauAyora
Albors
La Creu del Grau
Camí Fondo
Penya-Roja
13. AlgirósL’llla Perduda
Ciutat Jardí
L’Amistat
La Bega Baixa
La Carrasca
14. BenimacletBenimaclet
Camí de Vera
15. RascanyaEls Orriols
Torrefiel
Sant Llorenç
16. BenicalapBenicalap
Ciutat Fallera
17. Pobles del NordBenifaraig
Pueblo Nuevo
Carpesa
Casas de Barcena
Mahuella
Masarrochos
Borbotó
18. Pobles de l’OestBenimámet
Beniferri
19. Pobles del SudHorno de Alcedo
Castellar-Oliveral
Pinedo
El Saler
El Palmar
El Perellonet
La Torre
Faitanar

Hieronder vind je als laatste nog een kaartje waarin je per district ook de wijken ziet.

Bron: Wikipedia

Krijg je al zin om de stad zelf te ontdekken? Op deze website vind je nog veel meer handige informatie, maar ook leuke tips over waar je kunt slapen, lekker kunt eten, wat je kunt doen. Heb je nog andere vragen? Dan mag je me natuurlijk altijd een mailtje sturen.