Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg als mensen hun stedentrip naar Valencia voorbereiden, is: “in welke wijk kunnen we het beste overnachten in Valencia?”. Daarom leek het me een goed idee om dit allereerste blogbericht te wijden aan de beste wijken om te verblijven in Valencia.


Districten en wijken in Valencia

Valencia is opgebouwd uit 19 districten met daaronder weer veel verschillende wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen charmes en voordelen om juist daar te verblijven.

Geef je de voorkeur aan het historische centrum, dan zoek je een verblijf in één van de wijken in Ciutat Vella, zoals El Carme, El Mercat of La Seu. Liever aan het strand? Dan kom je in het district Poblats Marítims uit, bijvoorbeeld de wijken Cabañal of Malvarossa. En ga je liever voor een echte hipsterbuurt, dan heeft Valencia dat in de wijk Ruzafa in het district L’Eixample. Er is echt voor ieder wat wils!

Mijn favoriete wijken om te overnachten in Valencia:

Op de kaart bovenaan dit bericht heb ik een cirkel getekend. Dat is het gebied waarin wij het liefste verblijven tijdens onze stedentrip in Valencia. Dit hele gebied valt onder Ciutat Vella. En dan met name de wijken El Mercat, El Carme en La Seu zijn onze persoonlijke favorieten.

Waarom? Vanuit deze wijken zijn de centrale markthal (Mercado Central), de het park (de drooggelegde rivier) de Turia én pleinen als Plaza del Ayuntamiento (gemeentehuisplein), Plaza de la Reina en Plaza de Virgen binnen 10-15min te voet bereikbaar.

El Pilar valt ook onder Ciutat Vella, maar niet in mijn cirkel. Die wijk spreekt ons gewoon wat minder aan. Het is er wat stiller in de straten en wat ongezelliger. Ze zeggen wel dat de wijk in opkomst is, dus misschien verandert dit nog in de toekomst!

Ruzafa valt net buiten mijn cirkel, maar zou op de vijfde plek komen voor ons. Het is een hele leuke, gezellige wijk, maar naar bovengenoemde plaatsen is het vanaf Ruzafa nét ietsje verder lopen. Maar, het is zeker een aanrader als je van een levendige buurt houdt!

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Slapen bij het strand

Voor de zee-liefhebbers is het natuurlijk een supergoed idee om een verblijf te zoeken in de mooie strandwijken Cabañal of Malvarossa. Valencia kent geen boulevard met veel winkels, maar wél een boulevard met veel restaurants en terrassen, dus je kunt daar prima vertoeven. Mijn eigen ervaring is wel dat het in het laagseizoen aan het strand wel heel rustig kan zijn. Maar de wijken net achter het strand zijn erg in opkomst!

Hotel of appartement

In Valencia vind je veel hotels en appartementen. Wat het beste is, hangt natuurlijk af van jouw voorkeuren. Een hotel heeft meer centrale faciliteiten, een appartement vaak wat meer ruimte. Net wat je zoekt! Zelf boeken we meestal via Booking.com of AirBnB.nl.


In wat voor soort wijk verblijf jij het liefst tijdens een stedentrip? Of over welke wijk wil je graag meer weten? Laat het me weten in een reactie hieronder en wie weet schrijf ik daar de volgende keer over!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.