Geen coronapas meer nodig voor reizigers uit EU – update 3 juni

Goed nieuws! Om naar Spanje te reizen heb je als reiziger vanuit een EU-land vanaf nu geen coronapas meer nodig. Je hoeft dus niet meer aan te tonen dat je gevaccineerd, recent hersteld of negatief getest bent.

Reizen van buiten de EU/schengen-landen

Reis je van buiten de EU of vanuit een land dat niet bij de Schengen hoort met het vliegtuig naar Valencia, dan moet je nog wel een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier kun je downloaden van de Spain Travel Health website of digitaal invullen in de app SpTH voor Android/iOS. Kijk eerst even op de website van Ministerio de Sanidad voor de laatste stand van zaken en voor een overzicht van welke landen deze regels nog wél gelden.

Huidige coronaregels Valencia

Gelukkig zijn er bijna geen coronamaatregelen meer in Valencia. De actuele coronamaatregelen staan altijd op de website VisitValencia.com, maar hieronder heb ik de meest belangrijke regels voor toeristen voor je samengevat.

Mondkapje in Valencia

Op enkele plekken is het nog steeds verplicht om – vanaf 6 jaar en ouder – een mondkapje te dragen:

  • In (sociale) gezondheidscentra, en -instellingen (met uitzondering van patiënten die op hun kamer verblijven);
  • In het openbaar vervoer (ook in stations/op perrons), maar ook in lucht- of zeevervoer.

Uitzonderingen: het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor mensen die een bepaalde ziekte of ademhalingsproblemen hebben, die door het dragen van een mondkapje erger kunnen worden. Ook mensen die mindervalide, afhankelijk of niet zelfstandig genoeg zijn om een mondkapje op en af te doen, zijn uitgezonderd van deze regel.

Controleer de meest recente informatie met betrekking tot COVID-19

Bovenstaande informatie probeer ik zo goed mogelijk up to date te houden, maar veranderingen gaan soms snel. De website VisitValencia.com, de VVV van Valencia, heeft een compleet overzicht en vermeldt onderaan de pagina ook een lijst met officiële bronnen voor meer informatie. De webpagina bevat ook alle informatie m.b.t. uitzonderingen op bovenstaande regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »