Het weer in Valencia

Valencia kent maar liefst 300 dagen zon per jaar, klinkt dat je niet als muziek in de oren? Valencia heeft een mediterraans klimaat en dat is goed te merken. Wil je weten wanneer het beste moment is om de stad te bezoeken? Of wat je van het weer kan verwachten in de periode dat jij gaat? Lees dan verder!


In het voorjaar naar Valencia

De mooiste periode van het jaar om Valencia te bezoeken is misschien wel in het voorjaar. Vanaf maart beginnen de temperaturen overdag weer boven de 20 graden te stijgen. โ€™s nachts is het rond de 10 graden, dus in de avond en vroeg in de ochtend kan een jasje nog fijn zijn. Maar als het zonnetje overdag zโ€™n best doet, kun je prima in een t-shirtje op het terras. En natuurlijk genieten van die stralend blauwe luchten! ?

Zomer in Valencia

Wil je liever wat meer zomerse temperaturen, maar niet zo heet dat je niks meer kunt doen? Dan kan ik het je aanraden om in juni of september te gaan. De temperaturen zijn dan dusdanig dat je lekker in de zee kunt zwemmen, maar ook nog steeds iets kunt ondernemen. Ga je in september, ga dan wel in het eerste deel van de maand, want vanaf half september heb je wat meer kans op regen.

In de maanden juli en vooral augustus kan het rustig rond de 35 graden zijn. Dat in combinatie met een hoge luchtvochtigheid is niet heel prettig, kan ik je uit ervaring vertellen. Tenzij je natuurlijk geniet van het relaxen op een terrasje of het strand en vooral niet teveel onderneemt. ?

In de winter naar Valencia

ร‰chte winters kent Valencia niet. De temperaturen blijven vrij zacht, in ieder geval boven nul. Het sneeuwt er dan ook nooit. Grappig wel is dat binnen 1,5u van Valencia, wel een twee skigebieden liggen! Dit zijn Javalambre en Valdelinares (Sierra de Gรบdar) in de provincie Teruel.

Het enige dat je in Valencia aan de winter merkt, is dat de dagen korter zijn. Al valt dat in vergelijking met Nederland nog wel mee, want het is er rustig nog een uur langer licht dan bij ons. ๐Ÿ™‚

Gemiddelde temperatuur Valencia

Hopelijk heb je al een beetje een beeld van wanneer je het beste naar Valencia kunt gaan. Hieronder nog een laatste hulpmiddel: de gemiddelde minimum en maximum temperaturen per maand. Er zijn natuurlijk altijd uitschieters naar boven en onder, maar dit geeft je misschien nog een iets beter beeld.

MaandOverdagโ€™s nachts
Januari14 ยบC6 ยบC
Februari16 ยบC7 ยบC
Maart19 ยบC8 ยบC
April20 ยบC11 ยบC
Mei23 ยบC14 ยบC
Juni27 ยบC19 ยบC
Juli30 ยบC 21 ยบC
Augustus33 ยบC22 ยบC
September29 ยบC19 ยบC
Oktober25 ยบC15 ยบC
November20 ยบC11 ยบC
December16 ยบC8 ยบC

Het actuele weer in Valencia

Benieuwd wat de temperatuur nรบ is? Hieronder het actuele weerbericht voor Valencia! ?

Meer ins en outs lezen over de stad Valencia? Dat kan hier!