Valencia Tourist Card

Ben je van plan tijdens je verblijf in Valencia veel met het openbaar vervoer te reizen en veel musea te bezoeken, dan is de Valencia Tourist Card misschien het meest geschikt voor jou.


De Valencia Tourist Card kun je aanschaffen met een geldigheid van 24 uur, 48 uur of 72 uur. De kaart is te koop via verschillende verkooppunten. Lees je dit vóórdat je vertrekt naar Valencia? Mooi! Als je de kaart namelijk via www.visitvalencia.com besteld, krijg je 10% korting. Tijdens het aankoopproces geef je aan hoe je de kaart wilt ontvangen: thuis op de mat, in een digitale kiosk op het vliegveld of afhalen bij een VVV-kantoor in Valencia. Alle andere verkooppunten vind je hier.

Kosten Valencia Tourist Card

  • 24 uur: €15
  • 48 uur: €20
  • 72 uur: €25

Voordelen Valencia Tourist Card

Gedurende de gekozen geldigheidsduur kun/krijg je:

  • Onbeperkt met zowel in de metro, bus als tram reizen. Met de bus en tram binnen zone A (vrijwel alles in het centrum) en met de metro in zone ABCD (dus ook van en naar het vliegveld). Ook kun je met de kaart met lijn 25 richting Perellonet naar bijzondere plaatsen buiten het centrum, zoals El Saler, natuurpark Albufeira en El Palmar.
  • Gratis toegang tot bijna 20 gemeentelijke musea en monumenten, zoals Lonja de la Seda, het Fallas-museum (Museo Fallero), het historisch museum (Museo de Historica), Torres de Serranos, Torres de Quart en nog veel meer. Op andere musea of bezienswaardigheden krijg je korting.
  • Korting tot 50% op toeristische attracties, diensten, bij winkels en in restaurants, zoals het huren van fietsen, een bezoek aan het wetenschapsmuseum in de Stad van Kunst en Wetenschap (Ciudad de las Artes y las Ciencias) en excursies.
  • Twee gratis tapas en twee drankjes als “welkomstcadeautje” bij twee verschillende locaties in de stad (op moment van schrijven is dat bij het grote warenhuis El Corte Inglés en bij Cervecería Navellos).

Ook bestaat er een kaart voor 7 dagen, maar dan is het eerste voordeel – het gratis openbaar vervoer – niet van toepassing. Verder bestaat er een Valencia Tourist Card speciaal voor kinderen en hebben ze nog wat combinatiedeals, bijvoorbeeld met een bezoek aan Oceanogràfic.

Kijk voor meer informatie over waar en waarop je precies korting krijgt, de actuele prijzen en aanbiedingen op de website VisitValencia.com.