Vliegen naar Valencia (inclusief alternatieven!)

Vliegtickets naar Valencia kunnen heel erg variëren in prijs. De ene keer vlieg je voor €20 retour, de andere keer betaal je €200. Het kan soms lonen om te vliegen van, maar ook naar een andere luchthaven! Maar hoe vind je nou dat ene goedkope ticket in dat oerwoud van aanbieders?


Vertrekluchthavens in Nederland en Duitsland

Ik woon in de buurt van Enschede en vanaf daar is het met de auto ca. 1,5-2 uur rijden naar zowel Schiphol als Eindhoven airport als Düsseldorf INT en Düsseldorf Weeze. Aan de ene kant een nadeel dat we altijd wat langer in de auto moeten zitten om op een vliegveld te komen, maar aan de andere kant hebben we veel keuze uit verschillende vertreklocaties. Op basis van de prijs én vliegtijden kiezen we altijd de meest gunstige vertreklocatie.

Zo hebben we al eens €100 per ticket bespaart door niet vanuit Nederland te vliegen, waar het op dat moment vakantie was, maar vanuit Duitsland, waar ze nog geen vakantie hadden.

Ook kan het soms qua vertrek- of aankomsttijden veel verschillen. Het meest ideaal vinden wij het bijvoorbeeld om te vertrekken naar Valencia tussen 10:00-13:00u, zodat we niet té vroeg van huis hoeven en mooi op tijd in de stad zijn. Terugvliegen naar huis doen we het liefst tussen 17:00-20:00u, zodat we nog wat aan de dag hebben in Valencia en ’s avonds niet te laat thuis zijn. Het kan soms net uitmaken of je dan vanaf Eindhoven of Düsseldorf vliegt!

Op de website van de luchthaven van Valencia kun je zien van welke vluchthavens je in Valencia kunt komen. Wij hebben zelf al eens gevlogen vanaf:

  • Amsterdam
  • Eindhoven
  • Düsseldorf International
  • Düsseldorf Weeze
  • Keulen
  • Frankfurt
  • Hamburg (ja, dit was wel een héél eind rijden, maar we hebben van het autoritje maar vast vakantie gemaakt… ;-))

Aankomstluchthaven: alternatieven Valencia Airport

In Spanje geldt eigenlijk hetzelfde: natuurlijk is Valencia Airport de meest logische optie om op te vliegen als je voor een stedentrip naar Valencia wilt, maar er zijn zeker ook alternatieven! In Spanje kun je op de meeste luchthavens namelijk heel goedkoop een auto huren (lees: voor €3-7 euro per week excl. verzekering een auto met kaliber Fiat 500) én vrij voordelig met de trein reizen. Dat opent ineens een aantal deuren om geld te besparen op jouw vliegticket en tegelijkertijd nog iets meer van het prachtige Spanje te zien.

Zo kun je bijvoorbeeld prima vliegen op bijvoorbeeld Alicante of Barcelona. Vanaf Alicante rijdt je met de auto in ca. 1:45u naar Valencia. Vanaf Barcelona doe je er iets langer over (ca. 3:15h), maar kun je wel een prachtige route langs de kust rijden! ? Als je lekker de tijd hebt, kan ik je dat zeker aanbevelen.

Liever met de trein? Als je vanuit Alicante de Euromed sneltrein neemt naar Valencia, ben je er in ca. 1:35u voor ongeveer €19 (afhankelijk van de dag en tijd). De Euromed vanuit Barcelona naar Valencia doet er ca. 2:40u over en kost ongeveer €20-50 (afhankelijk van de dag en tijd).

Beide treinen rijden ook deels langs de kust, voor dat prachtige uitzicht. Een nadeel van de trein is wel dat je eerst vanaf het vliegveld naar het grote treinstation in de stad moet (Alicante Terminal, niet te verwarren met de vliegveldterminal, en Barcelona Sants). Het plannen van jouw treinreis in Spanje doe je via Renfe.com.

Goedkope vliegtickets naar Valencia

Zit je al met je handen in het haar hoe je die goedkope tickets met die alternatieven in je achterhoofd in hemelsnaam gaat vinden? No worries! Hiervoor heb ik een goede tip: Gebruik Kiwi.com!

Zoeken op meerdere vertrek- en aankomstvluchthavens tegelijk

Op Kiwi.com kun je meerdere vertrek- en aankomstlocaties ingeven. De zoekmachine doet de rest en maakt de beste combinatie. Zo zoek ik eigenlijk altijd op tickets vanuit Amsterdam, Eindhoven en Düsseldorf, de drie dichtstbijzijnde vluchthavens van ons huis. Als ik héél flexibel ben, zoek ik zelfs op tickets naar zowel Valencia als Alicante.

Tip: Wanneer je twee luchthaven`s bij “naar” hebt ingevuld, is het handig om in het filter linksonder bij “Meer” aan te geven welke opties je in de resultaten wilt zien.

De opties die je in het filter hebt, zijn:

  • Retour vanaf andere luchthaven toestaan: hierbij krijg je resultaten die bijv. heen op Valencia vliegen en terug vanaf Alicante (of andersom). Hierbij moet je dus zelf nog een enkele reis met een huurauto of de trein (zie boven) van Alicante naar Valencia of Valencia naar Alicante regelen.
  • Retour naar andere luchthaven toestaan: met deze optie zie je resultaten waarbij je bijv. heen vanaf Amsterdam vliegt en terugvliegt naar Eindhoven (of een andere combinatie van de vliegvelden in jouw zoekopdracht). Dit zou op zich wel kunnen als je naar het vliegveld reist met het openbaar vervoer.
  • Beide opties uit: vink je beide opties uit, dan krijg je alleen resultaten te zien waarbij je heen vliegt vanaf dezelfde luchthavens als op de terugweg.

Flexibele reisdata

Een andere mooie optie in Kiwi is dat je niet perse een exacte vertrek- en retourdatum hoeft in te geven.

Je kunt namelijk een range van vertrekdata aangeven waarbinnen je wilt vertrekken, waarna je boven het veld “retourdatum” kunt kiezen voor “reisduur”. Bij reisduur geef je aan hoeveel nachten je wilt blijven, bijvoorbeeld tussen de 2-3 nachten. Kiwi doet de rest! 🙂