Van 26-30 november 2022 staat Valencia in het teken van Las Fallas. Niet voor de daadwerkelijke jaarlijkse feesten, maar voor #FallesUNESCO, om te vieren dat al 6 jaar is opgenomen in de Werelderfgoedlijst. In deze post een kort overzicht van het programma.

26 november

Op zaterdagochtend 26 november bezoeken de Falleras Mayores met hun hofdames het Fallas museum Museo Fallero. De Falleras Mayores zijn de verkozen vertegenwoordiging voor het komende jaar Las Fallas. Voor komend jaar is Laura Mengó Hernández als Fallera Mayor verkozen en is Paula Nieto Medina de Fallera Mayor Infantil namens de jeugd. Wil je Museo Fallero zelf ook bezoeken? Op 26 en 27 november kan dat gratis.

Vanaf 18:00u is er een Heritage parade. Deze Fallas optocht loopt vanaf La Lonja de la Seda op Plaza del Mercado via Calle María Cristina en Calle San Vincente naar het eindpunt op Avenida del Marqués de Sotelo.

Om 20:30u wordt er een traditionele dans in klederdracht opgevoerd voor La lonja de la Seda. Iedereen mag meedoen!

27 november

Op zondag 27 november bezoeken de Falleras Mayores en hun aanhang het Museo del Gremio Artesano de Artistas Falleros en de werkplaats van Manolo García, een van de ontwerpers van de grote Falla die op Plaza del Ayuntamiento komt. Wil je Museo del Gremio Artesano de Artistas Falleros zelf ook bezoeken? Op 26 en 27 november kan dat gratis.

Om 14:00u wordt daar een grote Mascletà afgestoken, hard knalvuurwerk dat van ver te horen zal zijn.

30 november

De dag dat Las Fallas 6 jaar geleden werd opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Alle Falleras Mayores en hun aanhang worden uitgenodigd om samen met o.a. de burgemeester van Valencia, Joan Ribó, een toast uit te brengen op het jubileum van deze bijzondere gebeurtenis. Die toast vindt plaats op Plaza del Ayuntamiento om 22:00u. Er is live muziek en er wordt vuurwerk afgestoken.

Aftellen tot Las Fallas 2023

Waarschijnlijk start Las Fallas 2023 in het weekend van 25-26 februari 2023. Deze feestelijke viering voor het 6e jubileum van #FallesUNESCO worden gezien als de aftrap ervan en gedurende de komende periode zullen er vaker feestelijkheden zijn. Zodra het exacte programma bekend is, lees je daar natuurlijk alles over op ValenciaCityTrip.com!

Aftellen tot Las Fallas 2023

Headerfoto: Fallas.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate