In dit artikel een overzicht van de huidige reisbeperkingen en de coronamaatregelen voor Spanje en Valencia. Laatste update: 13 juli 2021.

Reisbeperkingen Valencia

Op de website van Re-Open Europe vind je de meest recente regels over wat je nodig hebt om naar Spanje te reizen. Zo moet je een gezondheidsverklaring invullen (te downloaden via de Spain Travel Health website of apps voor Android/iOS) en heb je een bewijs van vaccinatie, certificaat van herstel of een negatieve COVID-19 test (PCR of antigene test van niet ouder dan 48 uur) nodig. Vanaf 1 juli 2021 kan dat voor reizigers vanuit Europa met een EU-Digital COVID-certificaat. Ga voor uitgebreide instructies over hoe het allemaal precies werkt naar de website Re-Open Europe.

Re-Open Europe heeft ook een handige tool om een reisplan op te stellen met alle regels waar je aan moet voldoen vanuit het land van vertrek en het land van aankomst (in dit geval Spanje). Ook geeft deze reisplanner aan waar je je aan moet houden bij thuiskomst.

Huidige coronaregels Valencia

De actuele coronamaatregelen vindt je op de website VisitValencia.com. Hieronder heb ik de meest belangrijke regels voor toeristen voor je samengevat.

Mondkapje in Valencia

Het dragen van een mondkapje is nog steeds verplicht voor iedereen van zes jaar en ouder in de volgende gevallen:

  • Buiten in de openbare ruimte en in gebouwen die openbaar toegankelijk zijn, ongeacht of er onderling afstand gehouden kan worden.
  • In het openbaar vervoer, maar ook in lucht- of zeevervoer en bij privévervoer van passagiers indien de inzittenden niet op hetzelfde adres wonen.

Uitzonderingen: het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor mensen die een bepaalde ziekte of ademhalingsproblemen hebben, die door het dragen van een mondkapje erger kunnen worden. Ook mensen die mindervalide, afhankelijk of niet zelfstandig genoeg zijn om een mondkapje op en af te doen, zijn uitgezonderd van deze regel.

Een mondkapje is ook niet verplicht tijdens het sporten buitenshuis (wandelen uitgezonderd) of bij activiteiten waarbij je geen mondkapje kunt dragen, zoals zwemmen, het bezoek aan een sauna, tijdens eten en drinken (op plaatsen waar dit zonder mondkapje is toegestaan).

Overige maatregelen

  • Winkels zijn open, maar de maximale capaciteit is beperkt tot 75% (ook voor winkelcentra).
  • Terrassen van bars, cafés en restaurants zijn open tot 00:30 uur met een capaciteit van 100%. Er mogen maximaal 10 personen aan één tafel, die 1,5 meter van elkaar gescheiden moeten zijn. Binnen mogen bars, cafés en restaurants maximaal 50% van de capaciteit benutten en moeten tafels 2 meter uit elkaar staan.
  • Maaltijden afhalen op afspraak of thuis laten bezorgen is buiten deze sluitingstijden nog wel mogelijk. Bekijk hier alle bezorg- en afhaalmogelijkheden die de stad te bieden heeft.
  • Clubs mogen open zijn tot 00:30u. Dansen is niet toegestaan, alle mensen moeten aan een tafel zitten. Aan tafels binnen mogen maximaal 6 personen plaatsnemen, aan tafels buiten 10 personen. De maximale capaciteit binnen is 50%. Buiten mogen alle toegestande tafels (met 1,5 meter afstand) gebruikt worden.
  • Verkoop van alcohol is verboden tussen 20:00-08:00 uur in alle soorten detailhandelzaken, behalve in hotels en restaurants die voldoen aan de regels van het vorige punt.
  • Het gebruik van alcohol op straat (buiten terrassen) is 24 uur per dag verboden.
  • Musea en monumenten zijn open zonder aanvullende beperkingen. De standaard hygiëne- en afstandsregels zijn van kracht.
  • Theaters en bioscopen mogen culturele activiteiten in de buitenlucht organiseren met een maximale capaciteit van 75%.

Controleer de meest recente informatie met betrekking tot COVID-19

Bovenstaande informatie probeer ik zo goed mogelijk up to date te houden, maar veranderingen gaan soms snel. De website VisitValencia.com, de VVV van Valencia, heeft een compleet overzicht en vermeldt onderaan de pagina ook een lijst met officiële bronnen voor meer informatie.

Heb je vragen over de laatste COVID-19 maatregelen in Valencia? Het Valenciaanse VVV heeft een live chat beschikbaar op maandag t/m zaterdag van 9.00-18.00 uur en op zondag van 10.00-14.00 uur.