De wereld is in de ban van het Coronavirus. Ook Spanje staat op z’n kop. Het episch centrum in Spanje mag dan in Madrid zijn, maar heel Spanje en dus ook Valencia zit “op slot”. In dit blogbericht praat ik je bij over de stand van zaken in Valencia. Ondertussen blijf ik nieuwe content schrijven, omdat dit voorbij gaat (of zoals de Spanjaarden zeggen: “Esto también pasará“), maar ik wilde toch ook aandacht schenken aan de stand van zaken nu, door het Coronavirus.

Lees de nieuwe update over Valencia in Fase 1.

Las Fallas uitgesteld

Ik lanceerde mijn blog ValenciaCityTrip.com met een artikel over Las Fallas, die ik vorige week bij moest werken, omdat Las Fallas vanwege het Coronavirus is uitgesteld. De nieuwe datum is inmiddels bekend gemaakt: 15-19 juli 2020 gaat het alsnog gebeuren (zoals het er nu naar uitziet).

Reisadvies Spanje: alleen noodzakelijke reizen

Vanaf zondagochtend 15 maart is het reisadvies voor Spanje aangescherpt naar code oranje: alleen noodzakelijke reizen.

Spanje op slot: restaurants, bars en musea dicht

Sinds 14 maart zijn restaurants, bars, musea, theaters, de Stad van de Kunsten en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencias), Bioparc, etc. gesloten. De Spaanse regering heeft de noodtoestand afgeroepen en inwoners wordt gevraagd hun huizen zo min mogelijk te verlaten. Straten zijn daardoor uitgestorven.

De foto’s hieronder tonen het beeld op zaterdagmiddag 14 maart, uitzonderlijke stilte op straat. Deze situatie blijft in ieder geval van kracht tot het einde van de maand, tenzij tegen die tijd anders besloten wordt.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Lees meer over deze lockdown op de Engelse website van El País.

Openbaar vervoer in Valencia

Sinds de lockdown rijdt er nog maar 50% van het openbaar vervoer (metro en bus). Als je met het openbaar vervoer reist, moet je via de achteringang naar binnen en kun je niet meer contant betalen in de bussen. Je kunt alleen in de bus reizen met een buskaart of met de Valencia Tourist Card.

Actuele informatie

Raadpleeg de actuele stand van zaken op de volgende officiele websites: