In dit artikel een overzicht van de huidige Corona maatregelen in Spanje. Laatste update: 18 juli 2020.

Huidige coronaregels Valencia

Als je naar Spanje reist, hoef je gelukkig niet eerst twee weken in quarantaine. Wel dien je je aan de volgende regels te houden in Valencia:

  • Het dragen van een mondkapje is weer verplicht voor personen ouder dan 6 jaar, óók als je wel 1,5m afstand kunt houden. Dit geldt zowel binnen in openbare gebouwen als buiten. Uitzondering voor het dragen van een mondkapje zijn tijdens het sporten, op het terras, op het strand, bij het zwembad of als je een medische reden hebt om geen mondkapje te dragen. Boetes bedragen €100.
  • In het openbaar vervoer kunnen alle plaatsen weer gebruikt worden. Als je moet staan, mogen er maximaal 2 personen per vierkante meter staan en in de bus moet je via de middelste deur instappen. Kaartjes kunnen niet contant worden betaald in de bus.
  • Winkels, bioscopen, musea en nachtclubs mogen nog maar met beperkte capaciteit open. Restaurants mogen hun terrassen buiten voor 100% openen met 2 meter afstand tussen de tafels. Voor binnen geldt nog een beperkte capaciteit. Bekijk voor je bezoek naar de actuele regels en check bij de locatie of je er nog terecht kunt.

Kijk voor meer informatie over bovenstaande regels op de website VisitValencia.com.

Reisadvies Spanje

Ben je ondanks de regels en mogelijke risico’s toch van plan om Valencia te bezoeken deze zomer, check dan voor de zekerheid het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandze Zaken op Nederlandwereldwijd.nl. Zo werden op 5 juli namelijk weer aanscherpingen ingevoerd in de regio Segrià in Catalonië en voor de kuststrook van La Mariña-Lugo in Galicië